Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΗΛΩΣΗ  του  Γιώργου Δημαρά 
νεοεκλεγέντος βουλευτή των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

νεοεκλεγείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας

Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για  αλλαγή πορείας στην πολιτική της χώρας.   Αποφάσισαν   για  αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και  προστασία της ζωής.  

Θέλω να ευχαριστήσω για την τιμή και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου ως οικολόγου συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ που με εξέλεγξαν βουλευτή στη  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ.   Είναι μεγάλη η ευθύνη που ανέθεσαν σε μένα και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ και να αγωνιστώ για τους πολίτες που υποφέρουν αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ως ο μόνος βουλευτής που προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους στο κοινοβούλιο θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να δώσουμε λύση στο μέγα πρόβλημα του Σήμερα βλέποντας το Αύριο.  Η προστασία  της καλλιεργήσιμης γης, των ποταμών, των θαλασσών και λιμνών  είναι αναγκαία  για να έχουν αξιοπρεπή ζωή τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.
 
Στο πρόσωπό μου οι πολίτες τίμησαν τις ιδέες της Αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη και τις ιδέες της Οικολογίας για βιωσιμότητα στη φύση, στην οικονομία και την κοινωνία.  
  • Είναι ανάγκη τώρα να τεθούν νέες βάσεις για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, οικολογικό και βιώσιμο.   
  • Να δείξουμε ότι αλλάζουμε σελίδα με πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατία και κοινωνική αλληλεγγύη.
  • Να  αποδειχθεί στην πράξη η συνέπεια, η εντιμότητα και η εργατικότητα.
Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται προσπάθειες και θυσίες μέχρι να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία μας.  Οι οικολόγοι μιλάνε για “βιώσιμη ευημερία” και τούτο πρέπει να γίνει συνείδηση όλων.
 
Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο του οποίου το περιβάλλον να μην χρειάζεται προστασία, αυτό να είναι αυτονόητο.

Γιώργος Δημαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: